Geen animo voor koolstoftax

14 apr

Door Janneke Noordermeer

TILBURG – Het lijkt erop dat het plan om vuile energiesoorten als diesel en kolen meer te beslasten niet zal doorgaan. Deze zogenoemde koolstoftax is al afgewezen door de twee belangrijke lidstaten Duitsland en Groot-Brittannië.

Eurocommissaris Algirdas Semeta (Belastingen) presenteerde afgelopen woensdag een plan om de energiebelasting afhankelijk te maken van de CO2-uitstoot. Nu gaat de energiebelasting nog uit van de verbruikte hoeveelheid. Het nieuwe plan zal volgens Europarlementariër Laurent Stassen van de PVV een dure grap worden voor dieselrijders.

Om de koolstoftax te kunnen invoeren is instemming nodig van alle lidstaten. De meningen van de Nederlandse Europarlementariërs zijn verdeeld. Bas Eickhout van GroenLinks juicht de koolstoftax toe. Volgens hem is het terecht dat de vervuiler betaalt. Laurent Stassen is het niet met het plan eens. Hij meent dat de rekening van dit voorstel bij de Nederlandse automobilist wordt gelegd terwijl de prijs van diesel al hoog is zonder deze Europese belasting.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: